De Distel bevindt zich in het hart van een creatieve vrijplaats met rijke verzameling aan gelijkgestemde kunstenaars, ambachtslieden en andere creatievelingen. Samen zijn dit De Distellateurs.

Bekijk hier welke Distellateurs er allemaal een plek hebben op De Distel:


Vliegtuin

Tussen de werkplaatsen en ateliers achter De Distel bevinden zich drie gemeenschappelijke plekken waar de atelierhouders en hun aanhang samenkomen voor brainstorms, gezamenlijke lunches en spontane jamsessies. Of om de lichamen na het harde fysieke werk te stretchen tijdens een yogales.

Soms gaan de deuren open voor een breder publiek en presenteren ze theater, exposities, speciale diners, muziek, sauna-belevingen en andere onvoorspelbare avonturen.

Meer info op: www.vliegtuin.nl 


Naald en Hamer

Christel en Rianne of ook wel Naald en Hamer zijn een vormgeversduo en hebben elkaar leren kennen op de kunstacademie. Ze zijn van vele markten thuis.

Ze Lassen, bouwen, naaien, maken koffieapparaten (en zetten natuurlijk heerlijke koffie) en zijn vooral veel aan het spelen. Ze werken graag in opdracht, maar worden ook heel blij van hun eigen projecten.

Je vindt Naald en Hamer direct tegenover het café, als je mazzel hebt kan je er een van de beste kopjes koffie in Noord scoren!

Meer info op: www.naaldenhamer.nl


Wild Wijn

Fruitverspilling vs vruchtenwijnen. WILD maakt vruchtenwijnen van partijen afgedankt fruit uit de voedsel industrie. Daarmee geven ze weer faam aan deze voorheen roemloze partijen fruit.

De vruchtenwijnen worden bijna op dezelfde manier gemaakt als conventionele wijn. Het grootste verschil is de vrucht, in plaats van druiven maken we gebruik van vruchten zoals banaan, aardbei, peer of druif . Bananenwijn wordt bijvoobeeld gemaakt met verse bananen, water, gist en suiker om een voldoende alcohol percentage te bereiken.

Een glas Wild Wijn is nu ook te bestellen bij De Distel!

Meer info op: www.wildwijn.com


Creërende Heren

Decorbouwers met een creatieve inslag. De heren zijn gespecialiseerd in branding, promotie, evenementen/festivals, decoratie, decorbouw, stage design, installaties, verlichting, schilderingen, theater, film en televisie. 

Hun kenmerk is kwaliteit, originaliteit en een unieke twist in alle producties.

Meer info op: www.creerendeheren.nl


Rara Prima Vera

Rara Prima Vera is het geesteskind van illustrator Vera Verseput. Met een onnavolgbaar enthousiasme en creativiteit maakt ze unieke tekeningen, zeefdrukken en filmpjes. Ze is altijd op zoek naar een fijne balans tussen klein, origineel werk en groot, productie werk.

Meer info op: www.veraverseput.nl

De Distel is gesloten.